Ahad, 21 Mac 2010

bihun nie,,














setelah betol2 kelaparan semalam,barulah ade usahe beberape pihak untuk membeli sepacket bihun,,itupon da malam,haha
Bihun itu dirancang untuk di'supkan' lantas beberape chef telah berkumpol di depan hot plate,,hee


mule2 sup ayam dimasak,,
dengan suhu 200 degree celcius,
tak sampai 2 minit je dah masak ketulan2 ayam yg dibeli kat the store,

time nak masok garam mmg jadi masalah besar,,hmm


chef melaka:hmm da cukop masin nie,, tp ikot koranglah,ak tk mkn garam sgt,,
chef kelantan:mane ade, tak masin lagi,tambah lagi garam,,karang dah masukkan bihun dah tak rase lagi,,
chef melaka:eh,buat pe masuk bihun sekali?bihun rendam asing lah,,
chef kelantan:takpe nak bagi rase sup masok kat bihun tu,,
ok2 sedap dah sup,,mmg sup tu sgt sedapp,,uhhhh


bau sup itu sangat menyelerakan,,kecur air liur bagi orang2 yang memang dah lapar sejak pagi,,
bile nampak menggelegak,bihun dimasukkan,,
kedengaran bunyik percikan air di telinge2 org2 yg lapor,,
glup222222


m:asal bau hangit nie??
k2:eh2 sup nie dah nak keringlah,,
tambah air2,,
m:memanglah kering sup tu dah meresap dlm bihun,,


ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!


akhirnya meresaplah sume sup tadi ke dalam bihun,,
bukan tu je,rase hangit tu pon meresap skali,,
nak sangat rase sup kat bihun,,hahaahaa ambikk skalilah hangit tu,,
kalo nak selamat asinglah bihun tu,,ingat macam wat maggi ka??hee
bukan pe suhu hot plate tu  tinggi bebenor,sekejap je kasi keringlah itu sup,,


tapi yang penting bihun tu tetap bole dimakan sampai licinlah,,
sedap gak dicecah dgn sos tomato/cili(bole pilih flavor g)


sorry,please try again,hahahahhaa
ingat !!tem masak jgn berborak2,focuss,,











Tiada ulasan: